I. Veřejná brigáda v Americkém parku

7¨_logo

Již delší dobu sdružení Proud přemýšlelo jak zapojit místní veřejnost do spolupráce v Amerického parku, protože často nám byla nabídnuta pomoc od návštěvníků parku, když jsme zde konali revitalizační činnost.

Natiskli jsme letáky s pozvánkou na dobrovolnou veřejnou brigádu v Americkém parku. Brigádu jsme rozdělili do dvou etap a její datum konání byl 25. 5. 2013.

Přes nepřízeň počasí, vydatný déšť a zimu, akce probíhala takto.

V I. etapě od 9:00-11:00 jsme prostříhávali keře a podrosty stromů, zametali chodník u horního hřiště, kde se pomalu dokončuje další dřevená socha. Celkem se ranní etapy zúčastnilo 7 dobrovolníků.

V II. etapě od 14:00-16:00 za již lepšího počasí, dorazilo do parku postupně 14 dobrovolníků. Odváželi se piliny z okolí soch, vzniklé při jejich výrobě, zametala se část horního hřiště a chodníků, odstraňovali se podrosty stromů a jiné další drobné činnosti.

Přesto jaké bylo nevhodné počasí a jednalo se o první takovouto akci, hodnotíme ji jako úspěšnou. Celkem se nás do práce zapojilo 21 místních lidí. Zvládla se většina naplánované práce a vše bylo v příjemné atmosféře. Během naší přítomnosti do parku zavítalo mnoho návštěvníků s dětmi , prohlížející si nové sochy a nebo se přišli podívat jak dobrovolná akce probíhá. Jako vždy můžete zhlédnout fotografie a porovnat jak se kladně Americký park proměnuje.

Všem zúčastněným děkujeme za jejich iniciativu a dobrovolnost.

Discussion1 Comment Category Americký park, Město Holešov a okolí, PRO 2012

One Response to I. Veřejná brigáda v Americkém parku

  1. I. veřejná brigáda v Americkém parku | Za zdravé a krásné Holešovsko

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>